Direktlänk till inlägg 13 januari 2014
(Källa: http://www.lchfgourmet.se/lchf-recept-/gratang-mos-tillbehor/lchf-purjoloksgratang/)
Detta är ett av de bästa recepten på tillbehör till kött/fisk eller fågel jag någonsin testat!
Räcker till ca 4 personer
ca 600 g purjolök, ca 2-3st
5 st ägg
2 dl mjölk
3 dl grädde
Salt & peppar
2 dl riven prästost, västerbotten eller annan smakrik ost
Sätt ugnen på 200°.
Skär purjolöken i 3 cm långa bitar.
Förväll purjolöken i kokande saltat vatten i 4 min.
Låt rinna av och krama sedan ur lite av vattnet.
Vispa ihop alla övriga ingredienser men spara hälften av osten.
Smörj en ugnssäker form (eller mindre portionsformar), lägg i purjobitarna och häll äggstanningen över.
Grädda mitt i ugnen i 20min.
Ta ut och täck ytan med resten av den rivna osten. Grädda därefter ytterligare 20 min eller tills ytan får fin färg.
Japp. Ligger här med huvudväk, feber, frossa, yrsel och muskelvärk (som jag in i det längsta hoppades skulle vara träningsvärk! ). Så. Vad gör man när man är sjuk? Sova har jag gjort. Nästan hela gårdagen, hela natten och nästan halva dagen. Tr...
Blomkål Smör eller olja Salt (och peppar?) Riv blomkålen i ett rivjärn (som du river morötter). Stek i smör eller olja. Smaksätt med salt och ev peppar! Perfekt alternativ till ris! ...
½ Blomkålshuvud Ca 25-50 g smör (80%) Ca 1-2 msk vispgrädde Salt & vitpeppar Dela blomkålen i mindre buketter och koka den mjuk under lock. Sila noga ur vattnet från blomkålen med hjälp av ett durkslag. (Ju blötare kål, - ju rinnigare m...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 | 15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|