Direktlänk till inlägg 14 januari 2014
½ Blomkålshuvud
Ca 25-50 g smör (80%)
Ca 1-2 msk vispgrädde
Salt & vitpeppar
Dela blomkålen i mindre buketter och koka den mjuk under lock.
Sila noga ur vattnet från blomkålen med hjälp av ett durkslag. (Ju blötare kål, - ju rinnigare mos)
Lägg tillbaka blomkålen i kastrullen igen och på med en stor smörklick och i med grädden. Börja med 1 msk. Använd gärna en handmixer (går bra med elvisp också) och gör till puré. Smaksätt med salt och vitpeppar samt mer grädde/smör om så önskas.
Ett underbart alternativ till potatismos!
Japp. Ligger här med huvudväk, feber, frossa, yrsel och muskelvärk (som jag in i det längsta hoppades skulle vara träningsvärk! ). Så. Vad gör man när man är sjuk? Sova har jag gjort. Nästan hela gårdagen, hela natten och nästan halva dagen. Tr...
Blomkål Smör eller olja Salt (och peppar?) Riv blomkålen i ett rivjärn (som du river morötter). Stek i smör eller olja. Smaksätt med salt och ev peppar! Perfekt alternativ till ris! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 | 15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|