Alla inlägg under januari 2014
(Källa: http://www.lchfgourmet.se/lchf-recept-/gratang-mos-tillbehor/lchf-purjoloksgratang/)
Detta är ett av de bästa recepten på tillbehör till kött/fisk eller fågel jag någonsin testat!
Räcker till ca 4 personer
ca 600 g purjolök, ca 2-3st
5 st ägg
2 dl mjölk
3 dl grädde
Salt & peppar
2 dl riven prästost, västerbotten eller annan smakrik ost
Sätt ugnen på 200°.
Skär purjolöken i 3 cm långa bitar.
Förväll purjolöken i kokande saltat vatten i 4 min.
Låt rinna av och krama sedan ur lite av vattnet.
Vispa ihop alla övriga ingredienser men spara hälften av osten.
Smörj en ugnssäker form (eller mindre portionsformar), lägg i purjobitarna och häll äggstanningen över.
Grädda mitt i ugnen i 20min.
Ta ut och täck ytan med resten av den rivna osten. Grädda därefter ytterligare 20 min eller tills ytan får fin färg.
1 ½ dl sesammjöl
½ dl mandelmjöl
1 dl skalade sesamfrön
1/2 dl solroskärnor
2 msk kokosolja (gärna http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/2-x-cocosa-pure-coconut-oil-500ml )
2 ½ dl kokande vatten
Några nypor flingsalt
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
Tillsätt kokosolja och kokande vatten.
Häll ut smeten på en bakplåtsklädd bakplåt.
Strö över lite flingsalt och ställ in i ugnen i ca 30-40 min. Ta ut det när det är fast. Skär i bitar och låt ev kexen torka en stund på eftervärmen i ugnen.
Mycket gott till ostbrickan!
(Källa: http://sandbergsreceptblogg.blogspot.se/2012/02/blomkalssoppa-med-bacon-lchf.html)
Ingredienser för 4 personer:
1 blomkålshuvud (ca.500 g)
1 gul lök
2 msk smör
5 dl vatten
2 msk kycklingfond, (Bongs)
3 dl vispgrädde
Ett paket knaperstekt bacon
Salt, peppar
Parmesanost
Gör så här:
Börja med att hacka den gula löken fint och fräs löken med smöret i kastrullen.
Slå på vatten och kycklingfonden.
Dela blomkålen i små buketter, och lägg i kastrullen och låt koka i minst 15 min eller tills de är mjuka.
Slå på grädden och låt koka upp sedan är det bara att köra med mixerstaven tills soppan är slät.
Krydda med salt och peppar efter smak.
Skiva upp baconet och stek knaprigt.
Slå upp i soppskål och garnera med bacon och parmesanost (helst av god kvalitet).
Vilken dag det varit idag! Jag har hunnit med att både frysa häcken av mig vid busslämningen (Eddie till skolan), träna med Malin, "pulsa" i nysnön med kidsen OCH göra en underbar blomkålssoppa med krispig bacon och smakrik parmesan! Självfallet LCHF.
(Sen bidde det en pastagratäng med körv, lök och ost (gouda & mozzarella-blandning) till resten av familjen. Men soppan behåller jag SJÄLV!)
Det ni!
Två väldigt påbyltade ungar. Det var rätt mycket snörök om man säger som så..
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 | 15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|