Alla inlägg under januari 2014

Av Sofi Nilsson - 13 januari 2014 19:37

(Källa: http://www.lchfgourmet.se/lchf-recept-/gratang-mos-tillbehor/lchf-purjoloksgratang/)


Detta är ett av de bästa recepten på tillbehör till kött/fisk eller fågel jag någonsin testat!


Räcker till ca 4 personer


ca 600 g purjolök, ca 2-3st
5 st ägg

2 dl mjölk

3 dl grädde

Salt & peppar

2 dl riven prästost, västerbotten eller annan smakrik ost


Sätt ugnen på 200°.

Skär purjolöken i 3 cm långa bitar.

Förväll purjolöken i kokande saltat vatten i 4 min.

Låt rinna av och krama sedan ur lite av vattnet.

Vispa ihop alla övriga ingredienser men spara hälften av osten.

Smörj en ugnssäker form (eller mindre portionsformar), lägg i purjobitarna och häll äggstanningen över.

Grädda mitt i ugnen i 20min.
Ta ut och täck ytan med resten av den rivna osten. Grädda därefter ytterligare 20 min eller tills ytan får fin färg.

Av Sofi Nilsson - 13 januari 2014 19:23

1 ½ dl sesammjöl

½ dl mandelmjöl

1 dl skalade sesamfrön

1/2 dl solroskärnor 

2 msk kokosolja (gärna http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/2-x-cocosa-pure-coconut-oil-500ml )

2 ½ dl kokande vatten

Några nypor flingsalt


Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.

Tillsätt kokosolja och kokande vatten.

Häll ut smeten på en bakplåtsklädd bakplåt.

Strö över lite flingsalt och ställ in i ugnen i ca 30-40 min. Ta ut det när det är fast. Skär i bitar och låt ev kexen torka en stund på eftervärmen i ugnen.


Mycket gott till ostbrickan!

Av Sofi Nilsson - 13 januari 2014 19:14

 
200 g hasselnötsmjöl
75 g smält smör
2 dl sötningsmedel (skall motsvara 2 dl socker)
2 ägg (helst ekologiska)
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i t ex micron.
Rör ihop alla ingredienserna med sked och tillsätt sist smöret.
Klicka ut med lite mellanrum på ett bakplåtsklädd plåt.
Baka tills de är fasta och har fått lite fin gyllenbrun färg.
Njut!

Av Sofi Nilsson - 13 januari 2014 18:24

(Källa: http://sandbergsreceptblogg.blogspot.se/2012/02/blomkalssoppa-med-bacon-lchf.html)


Ingredienser för 4 personer:
1 blomkålshuvud (ca.500 g)
1 gul lök
2 msk smör
5 dl vatten
2 msk kycklingfond, (Bongs)
3 dl vispgrädde
Ett paket knaperstekt bacon
Salt, peppar
Parmesanost

Gör så här:
Börja med att hacka den gula löken fint och fräs löken med smöret i kastrullen.
Slå på vatten och kycklingfonden.
Dela blomkålen i små buketter, och lägg i kastrullen och låt koka i minst 15 min eller tills de är mjuka.
Slå på grädden och låt koka upp sedan är det bara att köra med mixerstaven tills soppan är slät.
Krydda med salt och peppar efter smak.

Skiva upp baconet och stek knaprigt.
Slå upp i soppskål och garnera med bacon och parmesanost (helst av god kvalitet).


 

Av Sofi Nilsson - 13 januari 2014 18:04

Vilken dag det varit idag! Jag har hunnit med att både frysa häcken av mig vid busslämningen (Eddie till skolan), träna med Malin, "pulsa" i nysnön med kidsen OCH göra en underbar blomkålssoppa med krispig bacon och smakrik parmesan! Självfallet LCHF.

(Sen bidde det en pastagratäng med körv, lök och ost (gouda & mozzarella-blandning) till resten av familjen. Men soppan behåller jag SJÄLV!)

Det ni!   


 

Två väldigt påbyltade ungar. Det var rätt mycket snörök om man säger som så..

Presentation


Välkommen till mig!
Jag heter Sofi och här kommer jag skriva ner BRA recept och idéer (främst LCHF) och mina tankar om liv och politik (jag är stolt sverigedemokrat).
Jag är gift, bor långt ute på landet, och har två fina barn på 11 & 6 år.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Januari 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lchf recept


Ovido - Quiz & Flashcards